torsdag den 10. marts 2011

Hurry hurry hurry

...I eat my rice and curry.
Hehe, måske ikke min bedste punchline, men den lå lige på tungen! ;-D
Never the less, denne ret kastede jeg mig ud i, for nogle uger siden og det blev en kæmpe succes. Jeg er bestemt ikke den mest rutinerede kok, men det gik som en leg. =)
Opskriften fandt jeg på nettet under Dengodemad, men jeg smider lige opskriften herinde også.
Bon appétit!

Butter chicken:                                                                              opskrift til 4-6 personer
1 kg kyllingebryst
saften fra en lime
knivspids salt
1 chili skåret i tynde små strimler
2 ½ dl creme fraiche
2 spsk garam masala
2 spsk stødt korriander
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk gurkemeje
10 peberkorn
6 hele nelliker
1 hel kanelstang
frøene fra 4 kardemomme kapsler
2 laurbærblade




2 hakkede løg
4 fed finthakkede hvidløg
2 cm finthakket ingefær
½ l hønseboullion
1 stor dåse tomatpuré
olie til stegning
smørklat til senere
frisk koriander til pynt


Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og kom dem op i en skål. Kom limesaft, salt og den finthakkede chili i og bland det hele sammen - sæt det derefter til side.


Rist nelliker, peberkorn, kanel, kardemomme og laurbærblade, til de har fået lidt farve. Put alle krydderierne op i en morder og pulveriser det. Hæld blandingen op i en skål, sammen med creme fraichen, garam masala, stødt koriander, stødt spidskommen og gurkemeje. Smid kyllingestykkerne op i blandingen og lad det stå i en time eller to. 


Fisk kyllingestykkerne op og gem resten af marinaden. 

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene, til de er gyldenbrune og smid derefter hvidløg og ingefær i, steg videre i ca. et minut.


Kom kyllingestykkerne op i gryden og steg til de er hvide, det gør ikke noget, at der kommer marinade med i gryden. Tilsæt så tomatpuré, bouillon og resten af marinaden. Lad retten koge uden låg, indtil kyllingen er gennemkogt og væsken er reduceret til ca. halve, det tager en god halv time. 


Når retten er færdig, skal der en smørklat i midten, det er ligesom det der gør retten "rigtig" og pynt så tilsidst med frisk koriander. 


Tilbehør: Ris eller naan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar